Aprófalvi Bölcsőde

Az Aprófalvi Bölcsőde a Cholnokyvárosban található. A 96 férőhelyes bölcsődének hét csoportjában 12, a speciális csoportban pedig hat gyermek gondozását-nevelését végzik szakképzett kisgyermeknevelők.

A gyermekeket barátságos környezetben fogadják, a csoportszobákban korszerű és kényelmes környezetben játszhatnak.

A napi négyszeri étkezéshez saját konyhában készül el a friss és korcsoportnak megfelelő étel. A bölcsődében sószobát alakítottunk ki, amely a téli időszakban jótékonyan segít a légzőszervi betegségek megelőzésében. Valamennyi évszakban a napirend része az udvari nagymozgásos játéktevékenység.

Fontosnak tartjuk a gyermekeink testi, értelmi és szociális fejlődését a családokkal együttműködve. A környezet kialakításánál a gyermekek egyéni szükséglete és igénye, valamint az életkori sajátosságok alapján biztosítjuk a szükséges feltételeket. A szeretetteljes légkör kialakítása érdekében a szülőkkel és a kisgyermekekkel a lehető legjobb kapcsolat kialakítására törekednek kisgyermeknevelőink.

Csoportjainkban minden kisgyermek megkapja az egyéni fejlődési ritmusához szükséges segítséget, támogatást, az önálló játékban sokféle tevékenységgel próbálkozhat érdeklődésének megfelelően. Az önkéntes szabad játéktevékenységben szerepet kapnak a mondókák, gyermekdalok és a mese, valamint a készségfejlesztő tevékenységek – a rajz, festés, gyurmázás, kirakózás. Mindezzel a szülők is megismerkedhetnek a bölcsődei élet kezdetekor, a beszoktatás időszakában.

A bölcsőde elérhetőségei

Cím: 8200 Veszprém Lóczy Lajos u.22.
Telefon: 06-88/423-291 e-mail: aprofalvi@veszpremibolcsodek.hu
Bölcsődei egységvezető: Jenei Adrienn