Napsugár Bölcsőde

A Napsugár Bölcsőde a Dózsavárosban 48 férőhelyen fogadja a gyermekeket. Négy csoportban, csoportonként 12 kisgyermek gondozása-nevelése zajlik. A bölcsőde teljes felújítása 2011-ben fejeződött be, ezáltal a gyermekek esztétikus, korszerű bútorokkal ellátott csoportszobákban és udvaron tevékenykedhetnek.

A napi négyszeri étkezéshez saját konyhában készül el a friss és korcsoportnak megfelelő étel. Az étkezés és egyéb gondozási feladat során kiemelten kezeljük a gyermekek önállósodását. Fontosnak tartjuk a gyermekeink testi, értelmi és szociális fejlődését a családokkal együttműködve. A környezet kialakításánál a gyermekek egyéni szükséglete és igénye, valamint az életkori sajátosságok alapján biztosítjuk a szükséges feltételeket. A szeretetteljes légkör kialakítása érdekében a szülőkkel és a kisgyermekekkel a lehető legjobb kapcsolat kialakítására törekednek kisgyermeknevelőink.

Csoportjainkban minden kisgyermek megkapja az egyéni fejlődési ritmusához szükséges segítséget, támogatást, az önálló játékban sokféle tevékenységgel próbálkozhat érdeklődésének megfelelően. Az önkéntes szabad játéktevékenységben szerepet kapnak a mondókák, gyermekdalok és a mese, valamint a készségfejlesztő tevékenységek – a rajz, festés, gyurmázás, kirakózás. Mindezzel a szülők is megismerkedhetnek a bölcsődei élet kezdetekor, a beszoktatás időszakában.

A bölcsőde elérhetőségei

Cím: 8200 Veszprém Kengyel u. 1.
Telefon: 06-88/326-820 e-mail: napsugar@veszpremibolcsodek.hu
Bölcsődei egységvezető: Balogh-Olácsi Judit